VOORDELEN VAN EEN JUISTE ADEMHALING TIJDENS HET HARDLOPEN
Een goed hardloopademwerk verbetert de prestaties en zorgt ervoor dat u niet buiten adem raakt. De hartslag stijgt van nature tijdens het sporten. Het hart pompt als reactie op de ademhaling; wanneer we inademen, vertraagt ​​​​het hart en registreert het lichaam een ​​verhoogd niveau van koolstofdioxide. Dit zorgt ervoor dat het zenuwstelsel een verhoging van de ademfrequentie vraagt ​​om koolstofdioxide te verwijderen. Er vindt een uitademing plaats.

Hartslagvariabiliteit

Natuurlijk versnellen en vertragen van de hartslag als reactie op zuurstof en koolstofdioxide.

Als je goed ademt, verhoog je je VO2 max. Het is de maximale hoeveelheid zuurstof die u op elk moment kunt opnemen. Het meet de energie-efficiëntie en de algehele conditie. Je kunt onze hartslag beïnvloeden met je ademhaling, zowel fysiek als emotioneel.

Ademen creëert positieve emoties

Studies tonen aan dat aandachtig ademen tijdens het hardlopen geen algemeen voordeel heeft voor de rentabiliteit, maar het verhoogt wel de positieve emoties bij hardlopers, waardoor ze sterker en langer rennen!

Deze blogpost deelt enkele van de meest populaire ademhalingsoefeningen voor hardlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *