Ergens in de toekomst zal een afstand die je uitdagend vond, beter beheersbaar aanvoelen. Als dat gebeurt, betekent dit dat je je hardloopuithoudingsvermogen hebt vergroot.

Een toename in hardloopuithoudingsvermogen komt door consistentie, wat betekent dat je meerdere keren per week meerdere weken moet rennen om je conditie op te bouwen. Er zijn geen snelkoppelingen om het uithoudingsvermogen te vergroten!

Voordat je begint

Beoordeel uw huidige aerobe basis en bouw daarop voort. Of je nu je eerste 5 km wilt voltooien of een ervaren hardloper die je uithoudingsvermogen voor de laatste etappes van een marathon wil vergroten, de regel van “te veel te snel” geldt. Als u uw runs te snel verhoogt of te weinig rust, leidt dit tot prestatieplateaus of blessures.

HOE UIT U UITHOUDING TE BOUWEN VOOR HARDLOPEN: 7 TIPS
1. WEES CONSISTENTIE
Om uw aerobe capaciteit te vergroten en uw uithoudingsvermogen te verbeteren, moet u consequent trainen. Consistente training zal uw aerobe basis opbouwen, uw aerobe capaciteit vergroten (de hoeveelheid zuurstof die uw spieren kunnen gebruiken) en uw spieren versterken.

Wanneer je extra hardloopsessies aan je week begint toe te voegen, moeten ze gemakkelijk en langzaam zijn – snelheid volgt uithoudingsvermogen! U moet streven naar drie tot vier sessies per week van 30 minuten of langer. Probeer van een van deze sessies je lange duurloop te maken waarbij je van plan bent verder te gaan dan al je andere hardloopsessies die week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *