Als je merkt dat je vastzit op een voortgangsplateau, kan dat zijn omdat je niet genoeg traint. Maar het kan ook zijn dat je niet genoeg rust!

WAT IS HERSTEL?
Volgens de bekroonde sportjournalist Christie Aschwanden “is herstel een terugkeer naar paraatheid; het zijn allemaal dingen die ons lichaam en onze geest nodig hebben om weer op gang te komen. Op het meest basale niveau is herstel ontspanning.”

Hier zijn een paar tekenen dat je een rustdag nodig hebt en advies over wat je op rustdagen moet doen:

2. JE BENT ALTIJD VERMOE
Als je onze slaapcycluscalculator hebt gebruikt en genoeg ZZZ’s krijgt, maar je nog steeds uitgeput, pijnlijk en vermoeid voelt, moet je misschien even stoppen met sporten.

Volgens Christie Aschwanden “overtreft niets slaap als het gaat om herstel.” Zoals besproken in onze blog met acht tips om uw herstel te versnellen, is slaap de sleutel tot lichamelijk herstel. Het helpt ook om stressoren te verminderen die van invloed kunnen zijn op uw trainingen, zoals depressie en stress. Herstel is psychisch en fysiek. Voldoende slaap helpt alle aspecten van uw prestaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *